Zoeken

Kinderherdenking 2019

PERSBERICHT:

Op vrijdag 28 juni 2019 organiseert het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee), i.s.m. het stadsdeel Amsterdam Oost, het stadsdeel Amsterdam Noord, het stadsdeel Amsterdam Zuidoost, het Caribisch Netwerk Politie (CNP), Stichting Amsterdam Centrum 30 juni-1 juli en het Multicultureel Netwerk Defensie (MND), de Kinderherdenking Nederlands Slavernijverleden. Dit jaar vinden er in Amsterdam voor het eerst vier Kinderherdenkingen op dezelfde dag plaats. De locaties zijn: Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, het Surinameplein en Amsterdam Zuidoost.


Doel

Doel van de Kinderherdenking is het vergroten van de kennis van basisschoolleerlingen over het Nederlandse slavernijverleden, hen bewust te maken van de erfenis van dit verleden en dat het hier gaat om een gedeelde geschiedenis die onderdeel uitmaakt van het collectieve Nederlandse bewustzijn.


Amsterdam Noord

In Amsterdam Noord vindt in het stadsdeelkantoor Noord van 10.00 – 12.00 uur de herdenkingsceremonie plaats. De deelnemende basisscholen zijn: De Poolster en De Zeven Zeeën. Presentator van de herdenking is Pascal Tan.


Amsterdam Oost

In het stadsdeel Amsterdam Oost werkt het NiNsee voor de organisatie van de kinderherdenking nauw samen met de Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School. De locatie voor de herdenkingsceremonie is het stadsdeelkantoor Oost. De deelnemende scholen in dit stadsdeel zijn: De Barbaraschool, De Kaap en de Nelson Mandelaschool. De presentatie is in handen van Christa Toppenberg.


Surinameplein & Amsterdam Zuidoost

Ook dit jaar zal er op het Surinameplein en in het stadsdeelkantoor Amsterdam Zuidoost een kinderherdenking plaatsvinden. Deze worden georganiseerd door de stichting Amsterdams Centrum 30 juni – 1 juli.

Kinderherdenking Surinameplein

Over NiNsee

Het NiNsee is een expertisecentrum op het gebied van het trans-Atlantische slavernijverleden van Nederland en de hedendaagse effecten en gevolgen van dit verleden voor de nazaten van tot slaafgemaakten. Een gedeeld verleden dat structureel en vanuit verschillende invalshoeken voor het voetlicht wordt gebracht met als doel volledige erkenning en inbedding in Nederland te realiseren.


92 keer bekeken

© 2018 NiNsee

NiNsee

Gebouw "De Bazel"

Vijzelstraat 32

1017 HL Amsterdam

T: 020 - 21 49 640

E: info@ninsee.nl

Connect online:

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean