Zoeken

IN MEMORIAM EDWIN MARSHALL

EDWIN MARSHALL (1949, Paramaribo, Suriname)

Voormalig NiNsee bestuurslid, docent, onderzoeker, jurist, auteur en onderwijskundige Edwin Marshall is in Suriname overleden. Edwin Marshall doorliep de middelbare school in Suriname. Hij studeerde psychologie in Utrecht. Daarna ging hij werken op het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling in Suriname. Vijf jaar later ging hij rechten studeren in Rotterdam.


In Nederland heeft hij onder meer gewerkt bij Stichting Leerplan Ontwikkeling Nederland als projectleider bij de ontwikkeling van het Educatief Masterplan voor Suriname, Nederlandse Antillen en Aruba. Maatschappelijk was Edwin Marshall ook bijzonder actief. Naast vice-voorzitter van Surinaams Inspraakorgaan en Stichting Minderheden Organisaties in Overijssel, was hij ook bestuurslid van het NiNsee (dynamisch monument slavernijverleden). Tevens was Edwin Marshall secretaris van het openbaar onderwijs in Enschede.


Hij was als onderzoeker en docent verbonden aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Tevens was hij ook lid van de presidentiële 'task force' voor onderwijs. Edwin Marshall is 69 jaar geworden.181 keer bekeken

© 2018 NiNsee

NiNsee

Gebouw "De Bazel"

Vijzelstraat 32

1017 HL Amsterdam

T: 020 - 21 49 640

E: info@ninsee.nl

Connect online:

  • Facebook Clean
  • Twitter Clean