Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis
NiNsee
De Bazel,
Vijzelstraat 32,
1017 HL Amsterdam
T. 020 - 251 18 34
E. info@ninsee.nl
www.ninsee.nl
Slavernij in internationaal vergelijkend perspectief: een verkenning

Slavernij in internationaal vergelijkend persspectief: een verkenning

Op dinsdag 15 september 2015 organiseert het Netwerk Slavernijverleden Amsterdam: Wetenschappelijk Onderzoek en Erfgoed (VU-CLUE) het symposium Slavernij in internationaal vergelijkend persspectief: een verkenning.

De Nederlandse kennisvorming over slavernij kenmerkt zich door een opmerkelijke scheiding. De kennisvorming van de slavernij in 'de Oost' en 'de West' leiden een nagenoeg zelfstandig bestaan, alsof ze weinig met elkaar van doen hebben. In deze bijeenkomst wordt de slavernij in een vergelijkend perspectief verkend. Hoe verhouden verschillende vormen van slavernij en slavenhandel zich met elkaar? Wat is de meerwaarde van een breder perspectief op de slavernij en met welke uitdagingen gaat dit gepaard? Wat is de relatie tussen slavernij en cultureel burgerschap? Wat betekent een breder perspectief op het Nederlandse slavernijverleden voor ons begrip van verhoudingen in de Nederlandse samenleving.

Met Reggie Baay, Markus Balkenhol, Karwan Fatah-Black, Dienke Hondius, Nancy Jouwe (voorzitter) en Wayne Modest gaan we in op deze vragen. We hopen op een brede en open discussie en kijken uit naar uw komst.

Locatie: Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105 in Amsterdam

Tijd: 16.00 inloop, aanvang 16.30 - 19.30 uur

Zaal: Hoofdgebouw, 15e verdieping, zaal HG-15-A-33

Tijdens deze bijeenkomst zullen verschillende boeken over het onderwerp slavernij te koop zijn. We hopen u op 15 september a.s. te mogen begroeten. Graag aanmelden via onderstaand e-mailadres.

Namens de organisatie en het VU-CLUE Netwerk Slavernijverleden: Wetenschappelijk Onderzoek en Erfgoed (werkgroep slavernijstudies) en in samenwerking met het NinSee.

Dienke Hondius, Guno Jones, Maurice San A Jong en Nancy Jouwe

E-mail: g.r.jones@vu.nl
Afmelden voor de nieuwsbrief | Meld je aan via www.ninsee.nl