Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis
NiNsee
De Bazel,
Vijzelstraat 32,
1017 HL Amsterdam
T. 020 - 251 18 34
E. info@ninsee.nl
www.ninsee.nl
Tula Herdenkingsactiviteiten 2016

Tula Herdenken, Bezinnen en Vieren
Langs deze weg nodigen het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) en de Vereniging Antilliaans Netwerk u uit voor het bijwonen van het Tula Herdenkingsconcert op 14 augustus tijdens het Grachtenfestival en de Tula Herdenkingsbijeenkomst op 17 augustus in de Boekmanzaal van de Stopera aan het Waterlooplein in Amsterdam. De Curacaose verzetsstrijder Tula was in 1795 de leider van de grootste opstand van tot slaafgemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.

Grachtenfestival – 14 augustus 2016
Op zondag 14 augustus presenteert het NiNsee van 15.30 – 16.30 uur een muzikaal eerbetoon onder de naam: Tula – Konmemora, Reflekta i Selebra (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren). Een inspirerend muzikaal eerbetoon gebracht door Shirma Rouse, ZO! Gospel Choir, de Tula-All Star band en "special guest" Giovanca Ostiana.

Een muzikale reis die de wortels van het Afrikaanse moederland linkt met Curacao en de diaspora in de Nieuwe Wereld. Een uniek concert waarin uiteenlopende muziekstijlen als tambu en gospel zich vermengen met Latijnse invloeden en Afrikaanse ritmes. Muziek waarin geheel volgens het gedachtegoed van Tula een heldere boodschap van vrijheid, emancipatie en hoop in doorklinkt. Herinneren om nooit meer te vergeten. Bezinnen en samen naar de toekomst kijken. GRATIS TOEGANG

Boekmanzaal – 17 augustus 2016
Op 17 augustus 2016 vindt in de Boekmanzaal in het stadhuis van Amsterdam gelegen aan het Waterlooplein 22, 1011 PG Amsterdam de Tula Herdenkingsbijeenkomst plaats.

De bijeenkomst duurt van 18.00 - 22.30 uur en bestaat uit een afwisselend en boeiend programma bestaande uit speeches, voordrachten, muziek en discussie. Keynote speaker is Glenn Helberg. Uiteraard is er ook heerlijk Antilliaans eten verkrijgbaar om ook de inwendige mens tegemoet te komen. GRATIS TOEGANG

Om een goede inschatting te kunnen maken van het aantal aanwezigen voor de Tula Herdenkingsbijeenkomst in de Boekmanzaal vragen wij u zich vragen wij u zich aan te melden via info@ninsee.nl o.v.v. Tula Herdenkingsbijeenkomst Boekmanzaal, naam, voornaam, telefoonnummer en het aantal personen dat u vergezeld. Gelieve dit uiterlijk?10 augustus 2016, per e-mail, te bevestigen Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u een bevestiging toe.
Nieuws
 Elijah Alvares Jongerenambassadeur NiNsee
 Verklaring NiNsee Nederlands Slavernijverleden
 Programma Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden 2016
Ninsee agenda
 14/08
Grachtenfestival - Tula Herdenkingsconcert
 17/08
Tula Herdenkingsbijeenkomst
Afmelden voor de nieuwsbrief | Meld je aan via www.ninsee.nl