Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis
NiNsee
De Bazel,
Vijzelstraat 32,
1017 HL Amsterdam
T. 020 - 251 18 34
E. info@ninsee.nl
www.ninsee.nl
Enquete nieuwe opzet Herdenken & Vieren Afschaffing Slavernij

Wij horen graag uw mening

Al langer vindt binnen de Nederlandse Afro-gemeenschap een debat plaats over?de wijze van Herdenking en Viering van de afschaffing van de slavernij.?Om op?1 juli?te herdenken en vrijwel onmiddellijk daarna, op praktisch dezelfde locatie, de afschaffing te vieren zou een (te) grote stap zijn waar onvoldoende waardigheid vanuit gaat.

Het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNSee) introduceert daarom een nieuwe opzet waarbij de Nationale Herdenking en de Nationale Viering beide op een aparte dag plaatsvinden: met een moment dat geheel in het teken staat van bezinnen en herdenken, en een moment waar feestelijk en gezamenlijk naar de toekomst wordt gekeken.

Wat verandert er in 2016?
De Nationale Herdenking vindt plaats op 30 juni om 19:00 uur in het Oosterpark in Amsterdam bij het Nationaal Monument Slavernijverleden. Tijdens de herdenking is er onder meer een vlaggenceremonie met volksliederen van de landen van het Koninkrijk en de Republiek Suriname en een kranslegging.

Op 1 juli start om 14.00 uur het Keti Koti Festival – Nationale Viering - in het Oosterpark in Amsterdam. Er is dan nog steeds gelegenheid om te herdenken bij het Nationaal Monument. De toegang van het festival is en blijft gratis.

Graag horen wij van u wat vindt u van deze voorgestelde nieuwe opzet om te herdenken en te vieren op 2 dagen? Klik op de onderstaande link om uw mening te geven. Alvast bedankt voor de moeite.

https://nl.surveymonkey.com/r/DKHJJ83

Nieuws
 Programma Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden 2016
 Nationale Herdenking Afschaffing Slavernij op 30 juni.
 NiNsee Scholarship Programma
Ninsee agenda
 30/06
Nationale Herdenking Nederlands Slavernijverleden
Afmelden voor de nieuwsbrief | Meld je aan via www.ninsee.nl