Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis
NiNsee
Linnaeusstraat 35-f
1093 EE Amsterdam
T. 020 - 568 85 68
F. 020 - 568 85 67
E. info@ninsee.nl
www.ninsee.nl
Nieuwsbrief december 2011 / januari 2012

Ons Kent Ons Actie: 2e kaartje Ons kent Ons GRATIS!

Ons Kent Ons is een cabaret-musical over de huidige situatie in Nederland, het land met een slavernijverleden, waarin kleuren, vooral zwart en wit, een rol spelen. Deze kritische voorstelling met spel, zang, muziek en beweging speelt nog 7 december in Bijlmerparktheater en 9 december in het Tropentheater (Grote Zaal). Voor de voorstelling van 9 december in het Tropentheater is het tweede kaartje gratis speciaal voor NiNsee-nieuwsbrief abonnees!

Betaal slechts € 19,- voor 2 tickets (in plaats van 38,-)! Reserveer via (020) 5688 500 onder vermelding van NiNsee-actie.
N.B. Deze aanbieding is niet geldig in combinatie met andere kortingen of voor reeds gekochte kaartjes.

Interessante radio van Frank Dragtenstein

NiNsee onderzoeker Dr. Frank Dragtenstein weet veel te vertellen over de periode vlak na de afschaffing van de slavernij. Zoals u misschien al weet was er tot 1873 een 'staatstoezicht' waarin de vrijgemaakten nog steeds verplicht voor een hongerloontje op de plantages moesten werken. Alsof dat niet al erg genoeg is, werden ze ook gehersenspoeld en onderdrukt om verder te komen in de maatschappij. Wilt u weten hoe? Luister dan naar de verhalen van Frank Dragtenstein die nu online staan!

vrijheid onder staatstoezicht

onderzoeksmateriaal DNA analyse helpt onderzoek slavernijverleden

In 2012 gaat een veelzijdig Europees onderzoeksproject van start over het slavernijverleden. Het is het eerste onderzoeksproject waar niet alleen historici, antropologen en sociologen aan deelnemen, maar ook genetici en archeologen. DNA analyse van opgegraven botten moet de hiaten dichten in de kennis over de trans-Atlantische slavenhandel en de slavernijperiode. Lees verder

Theaterstuk HUID! terug in januari

Heeft u het theaterstuk HUID! gemist? Dan kunt u na de feestdagen in januari alsnog genieten van dit theaterstuk. De comeback van HUID! bestaat uit 5 voorstellingen. Lees verder voor meer informatie en de speeldata.

Huid

Champagne Nieuwjaarsreceptie

Op zaterdag 14 januari 2012 is de NiNsee nieuwjaarsreceptie in de Muiderkerk. Ook dit jaar bent u van harte welkom om vanaf 15:00 uur onder het genot van een hapje en een drankje terug te blikken op het afgelopen jaar en gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar. Binnenkort kunt u meer over de receptie lezen op de website onder 'NiNsee Agenda'.

Fijne feestdagen en prettige jaarwisseling!

Ter afsluiting van het jaar en deze laatste nieuwsbrief van 2011, wensen wij u een zalig kerstfeest en alvast een gelukkig en gezond nieuw jaar! Het NiNsee kantoor is vanaf 19 december t/m 1 januari gesloten. De tentoonstellingen zijn wel op 22, 23, 29 en 30 december open voor publiek. Wij hopen u in het nieuwe jaar weer als graag geziene gast op al onze activiteiten te treffen.

Kerstkamer
Nieuws
 HUID! is terug
 Interessant onderzoek naar Surinaamse muziek
 Melanie en haar zoektocht naar vrijheid
Ninsee agenda
 Warning: strftime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /var/www/vhosts/cms.sur5all.nl/private/library/Smarty/plugins/modifier.date_format.php on line 53 09/12
Cabaret -musical Ons Kent Ons
 Warning: strftime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Berlin' for 'CET/1.0/no DST' instead in /var/www/vhosts/cms.sur5all.nl/private/library/Smarty/plugins/modifier.date_format.php on line 53 18/12
Voorstelling "Hoe duur was de suiker?"
Afmelden voor de nieuwsbrief | Meld je aan via www.ninsee.nl