Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis
NiNsee
De Bazel,
Vijzelstraat 32,
1017 HL Amsterdam
T. 020 - 21 49 640
E. info@ninsee.nl
www.ninsee.nl
UITNODIGING BLACK ACHIEVEMENT MONTH

2 oktober 2016: OfficiŽle opening Black Achievement Month - Compagnietheater Amsterdam

Van zaterdag 1 t/m maandag 31 oktober vindt de allereerste editie van de Black Achievement Month plaats in Amsterdam, Den Haag, Leiden en Leerdam.

Tijdens de Black Achievement Month maakt u kennis met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via onder andere exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen, oud en jong, en de bijzondere prestaties die zij leveren.

Wij willen u graag uitnodigen voor de officiele opening van de Black Achievement Month op zondag 2 oktober in het Compagnietheater in Amsterdam. Er zijn optredens van onder meer muzikale duizendpoot en soul en jazz zangeres Sarah Jane Boss, theater- en dansgezelschap Untold, rapper en spoken word artist Gikkels en het internationaal geroemde ZO! Gospel Choir.

Locoburgemeester Simone Kukenheim verzorgt het welkomstwoord en NiNsee-voorzitter Antoin Deul leidt de avond in. Keynote speaker is de Britse kunstenaar en filmregisseur Steve McQueen, die de regie in handen had van de internationaal gelauwerde en drievoudig Oscarwinnende film 12 years a slave. In deze film wordt Solomon Northup, een vrije Afro-Amerikaanse man, in 1841 gekidnapt in Washington en verkocht als slaaf. Hij wordt vervolgens twaalf jaar lang gedwongen als slaaf te werken op een plantage in Louisiana. De presentatie van de avond, die om 19.30 begint, is in de handen van comedian Jeffrey Spalburg.

Wilt u bij de officiele opening van de Black Achievement Month aanwezig zijn, dan kunt u zich voor 30 september aanmelden via info@ninsee.nl (maximaal 2 personen per aanmelding) ovv ‘offici?le opening Black Achievement Month op 2 oktober’. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het programma begint om 19.30 uur. Inloop vanaf 18.30 uur. Wij hopen u welkom te mogen heten op deze historische avond!

Meer informatie over de Black Achievement Month en alle evenementen vindt u ook op www.blackachievementmonth.nl en www.facebook.com/BlackAchievementMonth

Afmelden voor de nieuwsbrief | Meld je aan via www.ninsee.nl