Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis
NiNsee
Linnaeusstraat 35-f
1093 EE Amsterdam
T. 020 - 568 85 68
F. 020 - 568 85 67
E. info@ninsee.nl
www.ninsee.nl
Nieuwsbrief februari/maart 2011

Speak up Jongerendebatten met SOAP Box

Sinds kort organiseert SOAP Box jongerendebatten bij NiNsee en No Limit (Amsterdam Zuidoost). In december ging het over zwarte piet en 'black face'. Lees hier het verslag van Furaha Kensmil, zij was zelf ook aanwezig.

Kom naar de eerste Inheritage School!

Inheritage School is een nieuw initiatief dat Stichting IMA-GIN bij NiNsee vanaf 19 maart organiseert. Tijdens Inheritage school kan iedereen dieper ingaan op hun cultureel erfgoed en hoe wij hier vandaag de dag mee omgaan. Hoe gaan we om met elkaars verschillen en zijn die verschillen wel zo groot als we denken? Lees meer

IHS 2

Pantsula Kunstschooldag 2011

De kunstschooldag 2011 gaat vooral over de danskunst en lichaamelijke expressie. Het doel van deze kunstschooldag is om te laten zien dat de drive van mensen om zich uit te drukken, ook waar dat aanvankelijk verboden is, leidt tot nieuwe dansvormen. Bijvoorbeeld tijdens apartheid of slavernij. Lees meer

Kind aan de Ketting in Suriname

De tentoonstelling Kind aan de Ketting is in Suriname een groot succes en zelfs uitgebreid. Dineke Stam werkte ook mee aan deze tentoonstelling. Zij was bij de training en de opening, lees hier haar verslag.

Opening KadK Suriname

uitvinderstentoonstelling Nieuwe uitvindingen gezocht

In onze nieuwe wisseltentoonstelling 'Zwarte Uitvinders' is er nog een lege muur speciaal gereserveerd voor nieuwe uitvindingen van jonge creatievelingen. Zijn uw kinderen ook erg inventief en willen zij ook een rolmodel zijn voor anderen? Ze kunnen het ontwerp van hun uitvinding sturen naar:

info@ninsee.nl o.v.v. 'Mijn uitvinding' of naar NiNsee, t.a.v. Maria Karg, Linnaeusstraat 35F, 1093 EE Amsterdam. Tekeningen, stripverhalen, voorwerpen, foto's, alles is welkom!

Nieuws
 Opening tentoonstelling Black Inventors
 NiNsee onderzoeker gepromoveerd
 Tula - The Revolt
Ninsee agenda
 25/02
Lezing gezagsverhoudingen bij Marrons
 19/03
Inheritage School
 03/04
SOAP Box: Home is where the heroes are
Afmelden voor de nieuwsbrief | Meld je aan via www.ninsee.nl