Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis
NiNsee
De Bazel,
Vijzelstraat 32,
1017 HL Amsterdam
T. 020 - 21 49 640
E. info@ninsee.nl
www.ninsee.nl
UITNODIGING BLACK ACHIEVEMENT MONTH

1 oktober 2016: Zwarte Uitvinders - NEMO Science Museum

Van zaterdag 1 t/m maandag 31 oktober vindt de allereerste editie van de Black Achievement Month plaats in Amsterdam, Den Haag, Leiden en Leerdam.

Tijdens de Black Achievement Month maak je kennis met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen, oud en jong, en de bijzondere prestaties die zij leveren.

Wij willen jou en je gezin graag uitnodigen voor het allereerste event van de Black Achievement Month op zaterdag 1 oktober in NEMO Science Museum in Amsterdam. Deze familiedag begint met een welkomstwoord door NEMO-directeur Michiel Buchel en kindvriendelijke toespraken door NiNsee-voorzitter Antoin Deul en projectleider van de Black Achievement Month John Leerdam. Daarna vertelt cardioloog Harriette Verwey over haar boeiende vak. Ze hoopt hiermee de kinderen te inspireren en te laten zien dat ze alles kunnen worden in het leven! Het programma wordt vervolgd door een rondleiding door NEMO en een lunch.

Speciaal voor kinderen is er ook de NiNsee-tentoonstelling Zwarte Uitvinders over zwarte uitvinders en hun ontdekkingen. Wist je bijvoorbeeld dat het stoplicht en het maandverband zijn uitgevonden door Afro-Amerikanen ten tijde van de slavernij? Tijdens de tentoonstelling ontdek je de bijzondere verhalen achter deze mannen en vrouwen en hun uitvindingen.

Wil je erbij zijn? Meld je dan voor 30 september aan via info@ninsee.nl ovv ‘Zwarte Uitvinders op 1 oktober’. Vermeld ook het aantal deelnemende kinderen/ouders! Het programma begint om 11.00 uur. Inloop vanaf 10.30 uur. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst gereigistreerd. Wij hopen jullie allemaal welkom te mogen heten in NEMO Science Museum op 1 oktober 2016!

Meer informatie over de Black Achievement Month vind je ook op www.blackachievmentmonth.nl en www.facebook.com/BlackAchievementMonth

Afmelden voor de nieuwsbrief | Meld je aan via www.ninsee.nl