contact  |  nieuwsbrief  |  zoek    
Nieuwsfoto

Urwyn Vyent nieuwe directeur a.i. NiNsee


30-01-2018 - 

Het bestuur van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) heeft unaniem besloten de heer Urwin C. Vyent met ingang van 1 februari 2018 aan te stellen als directeur a.i.

Het NiNsee bestuur is van mening dat er behoefte is aan een verbindende en slagvaardige bestuurder, met ruime (politiek-) bestuurlijke ervaring, kennis van het Trans-Atlantisch slavernij dossier, die goed op de hoogte is van de behoefte bij de verschillende doelgroepen én voldoende draagvlak kan genereren binnen brede lagen van de belanghebbende groepen en organisaties. Dhr. Vyent voorziet volgens het bestuur geheel in deze behoefte.

Urwin Vyent zal de in 2016 ingezette bestuurslijn van professionalisering van het NiNsee verder ter hand nemen. Intern zal hij zich ook toeleggen op het opstarten van de procedure voor de nieuwe voorzitter en verdere aanvulling van het NiNsee bestuur. Daarnaast zal hij starten met de verkenning voor de instelling van een redactieraad en de samenstelling van de werkgroep Herdenkingen.

Drs. Urwin C. Vyent (58) maakte sinds 2010 tot heden deel uit van het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Als stadsdeel bestuurder is hij verantwoordelijk geweest voor de stadsdeelportefeuille Economie, Kunst & Cultuur, Marktbeheer, Milieu en water, Reiniging, Zorg & Maatschappelijke Dienstverlening (inl. WMO).

Na zijn doctoraalstudie Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij ook lid was van de Universiteitsraad, heeft hij onder meer gewerkt als manager van het jongerenwerk in Amsterdam Zuidoost en directeur van het cultureel- en debat Podium Kwakoe (tot 2010). Tussen 2005 en 2013 heeft Urwin Vyent in het kader van de 1 juli Herdenking, de Keti Koti maand en het Keti Koti festival een adviserende rol binnen het NiNsee gehad.