contact  |  nieuwsbrief  |  zoek    
Baston beelden2

Martha Machado wint wetenschappelijke prijs


30-09-2011 - 

Momenteel zit NiNsee onderzoeker Martha Machado in het vleigtuig naar Bogotá, Colombia om daar haar wetenschappelijke prijs in ontvangst te nemen. Zij is namelijk dé winnares van de Alejanrdo Angel Escobar Award op het gebied van sociale en humanitaire wetenschappen. Machado heeft deze prijs gewonnen voor haar promotie onderzoek naar de sculpturen van de Chocó, een inheems volk in Colombia die Afrikaanse invloeden heeft overgenomen in haar cultuur.

 

De jury vond haar onderzoek baanbrekend, want er was nooit eerder onderzoek naar verricht. Ook is het onderzoek een mooie uitbreiding van de culturele kennis over de mensen uit de Afrikaanse diaspora in Colombia en voor de Afro-Colombianen zelf een bijdrage voor hun immaterieel erfgoed. Download hier een samenvatting van haar boek in het Engels. Het boek is zelf in het Spaans.

 

Over de prijs
De Alejandro Angel Escobar Award is de belangrijkste prijs voor wetenschappers in Colombia. De Alejandro Ángel Escobar Stichting is een begrip in Colombia. Deze befaamde stichting levert al ruim vijf decenia lang prijzen voor bijzonder wetenschappelijk en maatschappelijk werk. Sinds 1955 heeft de stichting 110 instituten bekroond die met hun welzijnswerk iets betekenen voor de samenleving en zijn er 109 wetenschappers bekroond met hun onderzoek in alle wetenschappelijke takken.


Zie ook
De website van Fundación Alejandro Ángel Escobar waarop Martha als winnares staat vermeld.


Nieuwsbericht op de NiNsee site over Martha's promotie


Website van de UvA