Bijeenkomst 'Ketenen van het Verleden'

Agenda
Datum van en tot
03 dec, 2021
Organisatie
NiNsee
Locatie
Almere / Online
Plaats
Weerwaterplein 3

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de concrete uitwerking van de aanbevelingen uit het rapport 'Ketenen van het verleden'. 

Het NiNsee organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met de 30 juni-01 juli comités uit Almere, Amersfoort , Arnhem, Groningen, Leiden, Leeuwarden, Middelburg, Tilburg,
Utrecht, Zaanstreek en Zwolle. Het comité 30 juni-01 juli Almere is de gastorganisatie en de leden van het Adviescollege dialooggroep slavernijverleden zullen ook aanwezig
zijn. 

Aanleiding en centrale vraag

Het Adviescollege dialooggroep slavernijverleden heeft in aanwezigheid van het NiNsee bestuur en Directie op 1 juli 2021 het rapport “Ketenen van het verleden” overhandigd aan minister Ollongren. In dit rapport zijn een aantal aanbevelingen gedaan die nadere uitwerking verdienen.

De vraag die centraal staat tijdens deze bijeenkomst is: Hoe komen we tot een coproductie in de omgang met het trans-Atlantische Nederlandse slavernijverleden, het erfgoed en de doorwerking van dat verleden?

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op 3 december en start 15.00 uur.

Online
Vanwege de corona-maatregelen zal deze bijeenkomst voornamelijk online plaatsvinden. U kunt zich tot 2 december aanmelden door een mail te sturen naar info@ninsee.nl.
De Zoom-link ontvangt u na aanmelding uiterlijk 02 december 2021.

Fysiek
Voor de fysieke bijeenkomst kunt u zich tot 30 november aanmelden via info@ketikotialmere.nl. Er is plek voor een beperkt aantal gasten. Toelating geschiedt op volgorde van aanmelding en beschikbaarheid. De locatie voor de fysieke bijwoning is Casa Casla aan de Weerwaterplein 3 te Almere.

Voorbereiding
Voorafgaand aan deze bijeenkomst ontvangt u een uittreksel met de conclusie en aanbevelingen uit het rapport 'KETENEN VAN HET VERLEDEN'. Wilt u liever het hele rapport lezen? Dat kan via https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2021/07/01/ketenen-van-hetverleden.

 

bijeenkomst rapport